Velký rádce pro 2. vlnu EET: přečtěte si, jak získat certifikát nebo heslo a co všechno budete potřebovat

8 komentářů

  1. Profilový obrázek Miroslav Šiřina napsal:

    Nechci posílat novinky o EET.

    • EET Poradna EET Poradna napsal:

      Dobrý den, pane Šiřino, odhlaste se prosím z newsletteru přímo v mailu, který vám přišel, kliknutím na „odhlásit odběr“.

  2. Profilový obrázek R. Konecna napsal:

    Dobrý den,

    mám kamenný obchod s prodejem drobné elektroniky, kterou v tomto obchodě zároveň opravuji. Příjmy jsou cca 50:50. Podléhá EET pouze prodej nebo i tržby za opravy a servis? Jak tuto situaci potom v praxi řešit?

    Děkuji za odpověď

    • EET Poradna EET Poradna napsal:

      Dobrý den, paní Konečná, pravděpodobně budete muset evidovat obě činnosti. Maloobchod a velkoobchod podléhá EET už od 1. března. Vaše opravy mají pravděpodobně kód CZ NACE 95, takže byste evidovala až od 4. vlny EET. Prakticky to bude vypadat tak, že si můžete svoje podnikání sloučit a evidovat vše už od 2. vlny, abyste měla klid. Ale klidně můžete svým zákazníkům vydávat EET účtenky zatím jen na obchod a později i na služby.

  3. Profilový obrázek R. Hnízdo napsal:

    Dobry den, chci se zeptat. Mohu pouzit jeden certifikat na dve zarizeni? Chci si poridit PROFIPAD a ted nevim zda musim mit dva certifikaty nebo staci jen jeden. Venuji se sat. technice as momentalne budu zrizovat i prodejnu, Takze potrebuji jeden pristroj do prodejny kde bude zamestnanec a druhy do terenu na montaze. Dekuji

    • EET Poradna EET Poradna napsal:

      Dobrý den, pane Hnízdo, certifikát vám stačí pouze jeden na obě zařízení.

  4. Profilový obrázek Filip Kejla napsal:

    Dobry den, mame vyhradni zastoupeni jako firma na prodej soli,dodavame do obchodu,restauraci a konecnym uzivatelum,take nekdy nabizime produkt na vystavach a pres eshop.Obrat je vsak zatim velmi maly..je treba se evidovat v druhe vlne?Dekuji moc

    • EET Poradna EET Poradna napsal:

      Dobrý den, pane Kejlo, musíme vás zklamat, výše obratu bohužel nemá na EET vliv. Protože máte maloobchodní nebo velkoobchodní přeprodej, musíte podle našeho názoru evidovat od 2. vlny EET.

Odpovědět

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *