Babiš zamítl odklad EET. První fázi spustí 1. prosince

Mohlo by se Vám líbit

3 komentářů

  1. Profilový obrázek Martin napsal:

    To jsou pořád nějaké vyjímky pro toho a pro toho. Neexistuje! Buď to bude pro všechny, nebo pro nikoho!

  2. Profilový obrázek Julius napsal:

    Jo když to ma myt kazdy tak kazdy co to tady zase vymysleji vyjimky pane veliteli čapi hnizdo??? To je tady jak kocourkove.tak dobre to tady ridi on sy udela svoji firmu pan koblihovy.pri budem hodni na zivnostniky.

  3. Profilový obrázek Jan Šimek napsal:

    Nechápu proč mají nějaké organizace mít vyjímku od povinnosti používat EET. Pokud drobný živnostník chce prodávat jídlo, pití a alkohol musí splňovat spoustu podmínek (koncese na prodej alkoholu, dodržování higienických předpisů, HCCP, vedení účetnictví, registrace na FŮ, zdravotní, sociální, daně za sebe a za zaměstnance, nájem prostor, kontrolní hlášení DPH, kniha jízd, revize elektriky na provozovně, protipožární revize, kominík, plynař, bezpečnost práce……………)
    Hasiči se rozhodnou udělat ples a nemusí nic (někdo, třeba ošetřovatel prasat uvaří guláš z divočáka kterého zastřelí nějaký myslivec, který ho nechá za volňásky na ten jejich ples a pak ho klidně prodávají.). Ve velkoobchodě nakoupí alkohol a pivo na zjednodušený doklad pak ho třeba traktorista čepuje a nikoho nezajímají nějaké daně, HCCP, DPH, EET atd.
    A protože jdou všichni na hasičský ples tak drobný živnostník, který provozuje restauraci v dané lokalitě( platí daně, DPH, atd.) může dát personálu volno a zavřít. V období plesové sezóny každý víkend. Tato situace není o nic lepší ani po zbytek roku kdy se pořádají různé opékání, dětské dny, ostatky, dožínky, pálení čarodějnic, stavění májí, masopustů, atd. které pořádají organizace oproštěné od EET, má drobný živnostník co dělat aby vydělal na živobytí. Jak má EET narovnat podnikatelské prostředí tam kde podnikatel nemá šanci podnikat, kvůli vyjímkám pro někoho kdo vlastně ani nijak podnikat nesmí. Co z toho plyne? Přestanu podnikat, přestanu se nervovat a ukončím živnost. Stanu se dobrovolným hasičem, začnu pomáhat s pořádáním plesů a protože mám patřičnou odbornost, pomůžu alespoň se základní higienou a kvalitou obsluhy. Nejsou to samozřejmě jen hasiči, ale myslivci, rybáři, školy, obce, fary……………
    Pokud EET tak pro všechny bez vyjímek

Odpovědět

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *