Vydali jsme 69 článků a odpověděli na 4000 dotazů o EET. A pokračujeme dál

Mohlo by se Vám líbit

4 komentářů

  1. Profilový obrázek Tomáš Plhoň napsal:

    mám obrat ročně cca 200 000,-kč. Obchoduji pouze převodem na účet v bance.- platby i příjmy. Prodávám pouze vlastní výrobky- pomůcky pro chov psů. Co se na mě vztahuje ? Jsem v důchodu a mám to více méně jako hobby.

    • EET Poradna EET Poradna napsal:

      Dobrý den, pane Plhoni, pokud všechny své tržby přijímáte výhradně na účet, elektronicky evidovat nemusíte – EET se totiž na platby z účtu na účet nevztahuje. Jestliže máte některé příjmy v hotovosti, musíte je evidovat – pravděpodobně od 2. vlny EET jako maloobchod. Pokud by poslanci schválili výjimku pro podnikatele s tržbami do 250 tisíc korun ročně, mohl byste využít možnosti platit paušální daň a EET na příjmy v hotovosti byste se tak vyhnul.

  2. Profilový obrázek Petr Chmátal napsal:

    Dobrý den,chtěl jsem se zeptat,vlastním stánek s občerstvením u lyžařského vleku,který funguje pouze když je sníh,spadám do evidence tržeb?ikdyž to funguje jen 1měsíc v roce?Ten stánek nemá sezení ani WC.
    Děkuji Petr Chmátal Teplice

    • EET Poradna EET Poradna napsal:

      Dobrý den, pane Chmátale, zklameme vás, ale bohužel musíte evidovat, i když váš stánek funguje jen jeden měsíc ročně. Balené nápoje a jídlo jako tatranky byste musel evidovat už od 2. vlny EET (od 1. března 2017) jako maloobchod. Vámi připravované nápoje a občerstvení evidujete od 3. vlny EET, která startuje až v roce 2018. Podívejte se do manuálu pro prodejce jídla a restauratéry, který vydala finanční správa v listopadu: http://www.etrzby.cz/assets/cs/prilohy/Stravovani_Obchodni_modely.pdf

      Stánky najdete na straně 6 a 7.

Odpovědět

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *