Velký rádce pro restaurace a penziony: jak zvládnout EET bez sankcí

Mohlo by se Vám líbit

6 komentářů

  1. Profilový obrázek Karel Vávře napsal:

    V odstavci o spropitnem pisete, ze host zaplati a pak mu obsluha vyda uctenku. Podle mne to zakon neumoznuje. Platba je mozna az po registraci.

    • EET Poradna EET Poradna napsal:

      Dobrý den, pane Vávře, děkujeme za velmi zajímavý postřeh. Dáte nám prosím tip, ve kterém zákonu tuto informaci najdeme?
      My jsme tuto situaci už dříve probírali s pracovníky EET infolinky finanční správy a ti nám potvrdili, že postup je správný. Podle nich je možné nejprve hostu nejprve sdělit cenu, on přidá dýško, které se připočítá na účet a ten se následně okamžitě vytiskne.

  2. Profilový obrázek Viktor Štěpánek napsal:

    A spropitné je v jaké sazbě DPH?

    • EET Poradna EET Poradna napsal:

      Dobrý den, pane Štěpánku, spropitné podléhá dani z příjmů, která podléhá 15% sazbě. Proto by se podle našeho názoru mělo i dýško danit 15% sazbou. Raději to ale prosím ověřte – zabýváme se především EET a na daně nejsme odborníci.

  3. Profilový obrázek Lucie napsal:

    Dobrý den, do limitu 175.000,- pro „minoritní činnost“ se započítávají jen platby hotově, kartou a stravenkou nebo i platby bankovním převodem? Děkuji

    • EET Poradna EET Poradna napsal:

      Dobrý den, Lucie, v metodice se píše, že minoritní činnost představuje maximálně 49 % z celkových plateb provozovny. Pokud do celkových tržeb vaší provozovny patří i platby kartou, stravenkami a další, měla byste je započítat i při výpočtu limitu pro minoritní činnost.

Odpovědět

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *